Hold dine dyr i sikkerhed med et godt hegn

hegn

Hvis du har husdyr, kender du nok til besværet med at finde et godt hegn. Det gælder også, hvis du har en hund, der har det med at strejfe omkring. Så har du brug for at hegne hele haven ind, så dit kæledyr ikke forvilder sig ud, hvilket kan resultere i, at den løber væk. Hvis du hverken har hund eller husdyr, men overvejer at få det, er du derfor nødt til også at sikre dig, at du har et hegn – og at det er det rigtige hegn, i forhold til hvad det skal holde inde. Heldigvis er der et stort udvalg af hegne af forskellige materialer og med forskellige funktioner, så så længe du ved, hvilke slags dyr du vil have, er det let nok at finde det perfekte hegn.

Vigtigt at vælge hegn efter dyret

Hvis man holder små dyr, er det selvfølgelig mindre hegn, man har brug for, da høns og kaniner hverken har kræfterne til at hoppe over dem, eller til at møje dem ned. Her er trådhegn de mest ideelle, da de med små huller let kan holde dyr inde, men også er billige og lette at sætte op. Med høns skal man selvfølgelig huske, da de godt kan finde ud af at flyve, hvis det virkelig skulle være. Her er det derfor en god idé at lave et loft for dem, også af hønsenet.

Med større dyr, som får, geder og store hunde, skal man selvfølgelig også have et bedre net. Her er voltairenettet anbefalet, og hvis du virkelig vil sikre imod dyreflugt, kan du vælge et elektrisk hegn. Dette vil afskrække dyrene fra at forsøge at meje hegnet ned, uden at de er udsat for nogen nævneværdig fare.

Hold ræven væk med kvalitetshegn

Det er selvfølgelig ikke kun for at holde dyr inde, man skal bruge hegn, men også at holde dyr ude. Især ræven har i tidens løb dræbt mangt en høne, og de kan være meget svært at beskytte imod. De intelligente dyr kan gennemsøge et helt hegnområde, for at finde svage punkter, de kan udnytte, og de er desuden gode til både at klatre og til at krave, samt at møve sig igennem en lille fordybning i jorden. Hvis du gerne vil beskytte dine husdyr, skal du derfor have hegn på mindst 2 meter og 40 cm. Det skal være at stærk volieretråd, og de 40 nederste cm skal være gravet ned i jorden. Det er besværligt at sætte op, men det er det værd, for at beskytte ens høns mod ræven.

Det skal nævnes, at man selvfølgelig ikke kun køber hegn med hensyn til at holde dyr ude eller inde. Mange bruger også hegn til at afmærke en grænse til naboens grund, eller bare, så det ser godt ud. Her er det selvfølgelig det æstetiske, der er vigtigt, ikke dens funktion. Du er derfor velkommen til at kigge udvalget igennem, for at finde det, der passer dig bedst. Bare sørg for, at du får din nabos tilladelse, eller holder dig indenfor retningslinjerne.