Er du seriøs omkring din badminton? Så skal du have gode fjerbolde

Fjerbolde

Badminton er en sjov sport, som rigtig mange danskere dyrker. For nogle er det noget, som de en gang imellem går ud og spiller ude i haven. For andre er det en sport, som de går til. Og for andre er det noget ganske alvorligt, en form for livsstil og deres arbejde. Der er altså stor forskel på den måde, som vi danskere går til badmintonspillet på. Men der er én ting, som aldrig forandrer sig. Og det er, at man til badminton har brug for fjerbolde.

Og det skal helst ikke være hvilken som helst type af fjerbolde. Selvfølgelig bliver kvaliteten af udstyret – det gælder både ketsjere, sko og fjerbolde – vigtigere, jo længere man har spillet og jo dygtigere man er. De professionelle spillere overlader intet til tilfældighederne, og de får ofte speciallavet deres fjerbolde, så de passer perfekt til deres ønsker og behov. Men for dem såvel som amatørerne gælder det, at det er en helt bestemt type af Fjerbolde, som er de bedste. Nemlig fjerbolde af rigtige fjer – og allerhelst af de bedste fjer fra gæs.

En lille bold gør en stor forskel

Mange vil nok synes det er langt ude at gå så meget op i det materiale, som fjerboldene til badminton er lavet af. Så længe vægten og konstruktionen er den samme, så kan det vel være lige meget om det er gummi, plastik, fjer eller noget helt fjerde, mener de. Men dette er faktisk rigtig langt fra sandheden. Der er nemlig en grund til, at gåsefjer i rigtig mange år har været badmintonspilleres absolut foretrukne boldtype. Fjerne kan nemlig noget helt særligt. Hvis man forestiller sig en fugl i flugt, så forstår man det måske bedre.

Fjer kan nemlig noget helt særligt. En fjer er ikke bare et stykke bøjeligt materiale. Den enkelte fjer består af mange bittesmå dun, som sidder tæt op af hinanden. Det mellemrum, som opstår mellem disse dun, skaber en helt særlig friktion, når fuglen går på vingerne og suser med himlen. Lidt af det samme sker, når en god fjerbold af ægte fjer sendes af sted. Den fanger nemlig vinden på en helt særlig måde, og bæres bedre gennem luften. Dette betyder også, at rigtige fjer skaber en langt bedre præcision og en langt mere pålidelig svævebane hos bolden. Og det er noget, som er vigtigt at kunne regne med.

Start i det små, slut i det store

Der er forskel på, hvor vigtigt det er med mange gode fjerbolde, alt efter det niveau som man som spiller befinder sig for. Dyrker man mest af alt badminton som noget, man en gang imellem hygger med sammen med vennerne, så er det måske nok med én eller to gode fjerbolde. Spiller man derimod ofte og mener man det alvorligt, så er det en god idé at anskaffe sig flere rør. På den måde stopper spillet ikke, hvis en af fjerboldene skulle gå i stykker.